Mälestise nimi Ikonostaasi ehisdekooriga konstruktsioon kuningliku väravaga, 19.saj. lõpp või 20.saj. algus (puit, tisleritöö, õlivärv)
Mälestise vana number k-3

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus.

Mälestise tunnus

Ikonostaasi ehisdekooriga konstruktsioon on komplekssena säilinud uusbarokkstiilinäide 19. sajandi lõpust või 20. saj. algusest.

Materjal: puit, õlivärv.
Tehnika: tisleritöö.
Autor, valmistamise koht: Venemaa
Dateering: 19. saj. lõpp või 20. saj. algus
Mõõtmed: u. 600 x 550 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Uusbarokkstiilis ikonostaas on horisontaalselt liigendatud kolmeks, mida eraldavad üksteisest tagasikohilikud karniisid. Sokliosa kaunistavad ristikujutised, keskmises osas on suuremõõtmelised kohaliku rea ikoonid ja selle peal erikujulised pühadeikoonid. Kolmas horisontaalosa kannab ovaalseid ikoone. Ikonostaas on vertikaalselt jaotatud seitsmeks osaks – kuningliku väravaga keskosa astmeliselt eendub, kummagi poole külgede kolm osa taanduvad ja viimased on paralleelsed seinaga. Ikonostaas on kaunistatud barokilaadse (isegi rokokoolaadse) dekooriga: erikujulised ja ovaalsed ikoonipesade ümber olevad raamid, sambad liigendamaks vertikaalrütmi, kõhreornament. Ikonostaasi lõpetab rist ja sellest kummalgi pool olevad kiirtega võidupärjad. Ikonostaas on värvitud helesiniseks ja dekoor ning liistud valgeks. Mari-Liis Paaver, kunstiteadlane.