Mälestise nimi Krutsifiks, 19.saj. (pronks, metall)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Ajastuomase kujundusega sakraalese 19.sajandist

Kaitse alla võetud tõenäoliselt 1977.a.

Materjal: pronks, pronksvärv, metall.
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: üldh- 59 cm, l- 22 cm (rist), sügavus 11 cm. Figuur: h – 18x18 cm (käsi-käsi-jalg). Rist h- 42,5 cm, l- 22 cm, ristlõige 2,4x0,6 cm. Alus h- 16,5 c, l- 17,5 cm, sügavus- 11 cm. Naisfiguuri h- 7,6 cm.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Risti verikaalhaara ots äramurdunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Krutsifiksiks on skulpturaalne ristilöödud Kristuse kuju ristikulehe ristil, mille all on esiservades kahe naisfiguuriga kaunistatud astmelise sokliga postament. Rist ja postamendi küljed on teostatud valutehnikas, kaunistatud taimornamendiga. Pronksvärviga kuldne INRI-i silt (looklev lint) on samuti valatud ja kinnitatud ristile kruv-mutriiga tagan. Pronksfiguurid postamendi esikülje nurkades- pikkades toogades naised, käed ristamisi rinnal- on värvitud samuti kuldseks. Värvitud Kristuse pronksfiguur on valatud, seest tühi ja kinnitatud ristile niudevöö tagant nelikantmutriga. Puuduvad signatuurid.
Dateering, 19. saj. on stiilikriitiline.
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiajaloolane