Mälestise nimi Krutsifiks,19.saj. (puit, figuur pronksitud)

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese.

Ajastuomase kujundusega rituaalese 19.sajandist. Osa kiriku sisemiljööd kujundavast tarbeesemeist.

Kaitse alla võetud tõenäoliselt 1977.a.

Materjal: pronks, raud, värv (must).
Dateering: 19.saj.
Mõõtmed: Üldh- 81 cm. Metallosa h- 51,8 cm. Risti h- 39,7 cm, l- 17,8 cm, paksus 6 cm. Figuuri pikkus käsi-jalg 20,3 cm, l- 12 cm. Metallpostament: h- 12 cm, l- 16,5 cm, sügavus 9,9 cm.Puitpostament: h- 31,4 cm, l- 19,3 cm, s- 19,3 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Alumise sokliastme sees on stantsitud tekst (halvasti nähtav): VERLAG BEI E. G. ZIMERMAN HAN AC.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Metallvanik postamendi esiküljel purunenud, osa kadunud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Krutsifiksiks on skulpturaalne ristilöödud pronksivalus Kristuse kuju mustaks värvitud raudlatist ladina ristil, mille all on metallist pronksvärviga kuldseks väritud pärlvööndite ja vanikuga kaunistatud esikülje ja kahe astmelise sokliga postament. Pronksvärviga kuldne INRI-i silt (pergamendina) on valatud ja kinnitatud ristile nelikant-mutriga tagant. Värvitud Kristuse pronksfiguur on valatud, seest tühi ja kinnitatud ristile niudevöö tagant ja seljalt nelikantmutritega. Kätes pole naelu olnudki. Metallist krutsifiksikompositsiooni juurde kuulub ka puidust eraldiolev aluspostament. Viimane on mustaksvärvitud raamkonstruktsioonis vertikaalselt piklik karp, mille neli valget küljeviilungit on kaunistatud pronksväriga värvitud pärlvööndist liistudega.
Dateering, 19. saj. on stiilikriitiline.
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiteadlane