Mälestise nimi Küünlajalg, 19.saj. (metall)

Mälestise tunnus

Ajastuomase kujundusega populaarne Venemaalt eksporditud lauavalgusti 19.sajandist. Osa kiriku sisemiljööd kujundavaist esemeist.

Kaitse alla võetud 1978.a.

Materjal: valge metall.
Tehnika: hõbetatud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Fedorov, Vene töö
Dateering: 19.saj.
Mõõtmed: h- 25,5 cm, kabjad- 11 cm. Rasvapüüdja 6 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kabja all tempel: GЕРЕН ΦΕДОРОВ
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Pind on mustunud ja osaliselt näha rohekat paatinat, hõbe kulunud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Valgest metallist pressitud balustertüvesega küünlajalg on galvaaniliselt hõbetatud. Kabi on pealt madal, ümara ääreprofiiliga, keskosas õrnalt tõusev. Kabja serval on eenduv kantprofiil, kabi on alt kaetud metallplaadiga, millel on meistrimärk. Kabjale järgneb tüves, mille allosas on profileeritud ümarate ja konkaavsete vormidega kaheks kettaks, millele järgnev baluster. Küünlapiip on peenemal jalal, sein silindriline allosas terava paisutusega. Piibul on pealepandav lihtne, õrnalt allapoole kaares profiiliga rasvapüüdja.
Küünlajalg on kohaldatud elektrile.
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiteadlane