Mälestise nimi Konsool, 17.saj. (paas)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Ehitis, Hoone, Konsool.

Kaitse all 1983.a.

Materjal: paas.
Tehnika: raidtehnika.
Dateering: 13. saj. III veerand
Mõõtmed: Üldh- umb. 30 cm. Talumi h- 14 cm, l- 25,7 cm. Näomaski h 20 cm, l- 24 cm. Silma välisnurkade vahe 12 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): pinnal näha pruunid laigud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Paekivist konsool koosneb horisontaalse rihvjoonega poolitatud talumist ja selle alla, trapetsiaalse esikülje nõgusale pinnale tahutud maskist. Iseloomulikuks on lohkus põsed, ümar ninapealne, mis lõpeb sirge äralõikega ja kesklohukesega lõug. Ülahuul, sarnaselt diagonaalmaskiga, omab kaarjat piirjoont. Dateering põhineb 1979/80-ndate aastate väliuuringutel, mille autoriks on V. Raam kui ka stiilikriitilisel analüüsil.
Asukoht: koori SW nurgas mõigasroide all põrandast 367 cm kõrgusel.
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiteadlane