Mälestise nimi Maal „Punased tulbid“, H. Viidalepp, 1977 (õli, lõuend)

Menetleja: Ehituspärandi nõunik, Katrin Koit

Kaitse all 1983.a.

Materjal: õli, papp.
Autor, valmistamise koht: Helve Viidalepp, Tallinn
Mõõtmed: vm 43,5 x 35,8 cm, raamiga 56,8 x 49,2 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maali vasakus servas all on signatuur “ H. Viidalepp 1976”, tagaküljel üleval vasakul kirjutatud “Helve Viidalepp “Punased tulbid” õli 1976, 46x39
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maali autoriks on Helve Viidalepp (1921- 1979), maalikunstnik, kelle tööde paremikku kuulub ka see maal- looduslikult realistlik, erksavärviline lillemaal. Mitmekordne ülemaaling pehmele papifaktuurilele (kasutatud on nn. soome papi tagakülge”, annab pildile sügavust ja tunnetuse justkui “elavatest lilledest”. Pildil on kujutatud natüürmordilikus kompositsioonis kolme punast tulpi valgust peegeldavas, pruunis klaasvaasis. Tagafooniks tumesinine traperii, vaasi aluslinaks valge siidjas kangas.
Raam on puidust, värvitud läikiva õlivärviga kollakaks.
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiteadlane