Mälestise nimi Maal „Valged sirelid“, H. Viidalepp, 1976 (õli, papp)

Menetleja: Ehituspärandi nõunik, Katrin Koit

Kaitse all 1983.a.

Materjal: õli, papp.
Autor, valmistamise koht: Helve Viidalepp, Tallinn
Mõõtmed: vm 38x30 , raamiga 53,8 x 43cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Pildi tagaküljel tekst: “Helve Viidalepp “Valged sirelid” (ovaal) 38x30 õli 1976”
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Vahetuil loodusmuljeil maalitud “Valged sirelid” kuuluvad kunstniku Helve Viidaleppa (1921-1979) traditsioonilise loomingusüžee hulka. Maalil on valgest kartongist ovaalne paspartuu. Pilt on maalitud papile ja kaetud klaasiga.Tugeva profiiliga puitraam on värvitud maalile sobivas värvigammas õlivärviga valkjas beežiks.
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiteadlane