Mälestise nimi Tornikell, 19.saj. (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Kultuuriloolise tähtsusega tornikell 19.sajandist.

Arvele võetud 1995.a.

Materjal: pronks.
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: löögiringi d- on 57 cm, korpuse h- 43 , kinnitussõlme h- 18 cm, tila pikkus 46,5 cm. Ülemise vööndi ümbermõõt on 93 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): seest oksüdeerunud roheliseks, korpuses on mikropraod
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tornikell on pronksivalus valatud kellukesekujulise korpusega. Laienemine algab ülaääres oleva ilma mustrita vööndi järel. All on väike ümar vahevöönd, millele järgneb kaares siluetiga sile löögiäär. Pinnal puuduvad signatuurid.
Kirik oli algselt (1861-63) ehitatud ilma tornita, kellad asusid siis lahtises kellatornis ja kella löömisel liikus võll. Hiljem, peale ümberehitust 1929 a. oli võll liikumatu, löödi tilaga vastu löögiäärt.
Kella praegu ei kasutata.
Koostas: Liivika Krigoltoi, kunstiteadlane