Mälestise nimi Seinalühter kolme tulega, 19. saj. (valutsink, pronksvärv)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Kirjeldus

Seinalühter koosneb valatud tsinkdetailidest: ladina risti kujulisest seinaplaadist, ühe viinamarjalehega segmentkaare kujulisest ažuursest konsoolist ja profileeritud rõhtpuust. Rõhtpuu välisotsale, paralleelselt seinaga, kinnitub kolmeks laineks painutatud ümarlatt- haar, mille kolmele harjale on kinnitatud madalad, ülespoole keeratud servaga küünlataldrikud silindrikujuliste küünlapiipudega. (L. Krigoltoi, 2001)

Orelivääri all seinal, N-st kolmas

Kunstimälestiseks tunnistatud aastast 1983 - obj. nr. 620-K

Materjal: tsink, raud, pronksvärv.
Tehnika: valatud, monteeritud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: risti h 34, 5 cm, laius 16, 5 cm. üldlaius 46 cm, sügavus 34, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): konsoolil õis murdunud, vasak taldrik haarast läbi kukkunud. (L. Krigoltoi, 2003)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Valudetailid on tsingist, modelleeritud raudlattidele. Kinnitus seina külge on kruvidega.
Kõik seinalühtri osad on üle värvitud pronksvärviga. Lühter on seadistatud elektrisüsteemile.
Dateering põhineb stiilikriitilisel analüüsil. Konsool ja rõhtpuu pärinevad ajast, mil kirikus oli ilmselt kasutusel gaasivalgustussüsteem; laineline haar küünaldega pärineb 1950-ndate aastate algusest, kui kirik seadistati elektrisüsteemile. (L. Krigoltoi, 2001)