Mälestise nimi Küünlajalg, Fraget, 19.saj. II pool (messing, hõbetatud)

Kodumaal laialt kasutatud kultuuriloolise tähtsusega valgusti 19.saj. II poolest.

Ajalugu

Samastatud 1971. aastast muinsuskaitse all olnud küünlajalaga - Harju rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 2. Algselt on selle nr. all registreeritud küünlajalg kõrgusega 51 cm, samuti Varssavi töö, kuid firmalt Plewkiewicz; ilmselt läinud kaduma

Tehnika: hõbetatud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Poola toode
Dateering: 19. sajandi lõpupoolest või sajandivahetusest
Mõõtmed: kõrgus 23, 5 cm, jalami Ø 11, 4 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Jalami all tootjatemplid: GALW: (ristkülikulisel pinnal) ning FRAGET, W, WARSZAWIE (ovaalsel pinnal). Ovaaltempli all: 900, kummalgi pool ovaali sõõr, millest ühes täht “N”, teises tärnilaadne tempel
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Hõbetis oksüdeerunud; tüvis kerges väändes.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hõbetatud messingist või valgest metallist valatud peene balustervarrega küünlajalg ümmargusel kumerduval profileeritud jalamil. Küünlapiip silindrikujuline, kuid allosas paisutusega.