Mälestise nimi Leivik, 19.saj. (messing, kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Tehnika: kullatud, trugitud.
Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: 19. sajandi lõpp – 20. sajandi algus
Mõõtmed: Ø 8, 5 cm, kõrgus ca 0, 6 cm, serva laius ca 1, 3 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Serva all tushikirjas muinsuskaitsemärgis: MKI 8A 13.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Kullatis osaliselt (serv, põhjaalune) tugevasti kulunud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Messingist trugitud, dekoorita, üleni kullatud tüüpiline 19. sajandi lõpu – 20. sajandi alguse leivik, kodusel armulaual kasutamiseks. Komplektis karikaga, oblaatide toosiga, küünlajalgadega ning krutsifiksiga (reg. nr. 3618 – 3623).
Koos komplekti teiste esemetega hoitakse 1867. aastal annetatud koduste armulauatarvete kastis kastis (reg. nr. 3674).