Mälestise nimi Laualühter kolme tulega, 19.saj. (messing, hõbetatud)

Kultuuriloolise tähtsusega tüüpiline historitsistlik laualühter 19. sajandist.

Muinsuskaitse all alates 1981. aastast – Harju rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 163

Tehnika: hõbetatud, stantsitud, valatud.
Dateering: 19. sajandi lõpupoolest
Mõõtmed: tüvise kõrgus ca 25, 8 cm, haaraosa (küünlakraeta) kõrgus ca 21, 2 cm, laius ca 33 cm, jalam ca 13 x 13, 3 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Tüvis deformeerunud, lühter üleni patineerunud, jalamil hõbetist mahakriimustatud. Ühe külghaara kinnituskohta tinutatud, küünlakraed lopergused (üks kaotsis).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Hõbetatud laualühter kolmele küünlale (paarik reg. nr. 3645) - 19. sajandi lõpupoolest. Koosneb iseseisvalt küünlajalana kasutatavast tüviseosast, rõõnelisel eenduva ja taanduva kontuuriga neljakandilisel lehterjal vasest stantsitud jalamil, ja tüvise küünlapesasse kinnituvast kolme balustrilaadse küünlapesaga haaraosast. Kaks lapiku põhiplaaniga külghaara on S-kurvatuuri ja voluutjalt käänduvate otstega. Keskmist küünlapesa kannab püstine balustervars, omamoodi jätkuna tüvisele. Jalamit ääristab ca 0, 7 cm laiune stiliseeritud taimevöö.
Võimalik, et lühter sai kahjustada varguse ajal 1981. Tüvise deformatsiooni tõttu ei ole restaureerimata kasutatav.