Mälestise nimi Küünlajalg, 19.saj. (valutsink)

Pseudogooti stiilis tüüpiline kodumaine historitsistlik küünlajalg 19.sajandist

Tehnika: graveeritud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Dross, Tartu
Dateering: Annetatud 1891
Mõõtmed: kõrgus 43, 8 cm, jalami laius ca 13, 5 cm, pealt ca 11 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Jalami serval graveeritud annetustekst: Uuemõisa walla õppija poeglaste kingitud 14 Apr 1891.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Jalam servast oksüdeerunud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pseudogooti stiilis altariküünlajalg (paarik reg. nr. 3648), tsingist valatud, kaetud alumiiniumvärviga. Küünlajala kujunduses on kasutatud gooti arhitektuurile omaseid elemente. Kõik küünlajala osad – jalam, tüvis, tüvisevõru, rasvataldrik on kuuetahulise vormiga. Piilarikujuline tüvis seisab ristlillikumotiivististe vertikaalsete külgtahkudega soklil, mis omakorda toetub kõrgele mõikalise profileeringuga jalamile. Tüvise lõpetab taimornamentikaga kapiteel, mille kohal paiknev lame rasvataldrik on ääristatud sakmelise randiga, randi allkülge kaunistab ehisraamistatud teravkaartest “pits”.
Küünlajalg on olnud seadistatud elektrile.
Kasutusel talvekiriku altaril (pastoraadis)