Mälestise nimi Tornikell, A.Feldmann, 1866 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine ajastuomase kunstilise kujundusega kirikukell historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Harju rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 360

Materjal: pronks.
Autor, valmistamise koht: A. Feldmann, Tallinn
Dateering: umbes 1866
Mõõtmed: kõrgus (kiigeni) 51 cm, löögiringi Ø 57, 5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ülaosas: GEGOSSEN VON A. FELDMANN IN REVAL; korpuse küljel annetuskirje: ANNA BEATE GR: MELLIN GBR: GR: MELLIN ANNO 1866
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, tugevasti määrdunud punase katusevärviga, löögiringi serv murenenud, sh. ca 2, 5 x 5 cm kild väljas
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Akantusdekoori ja annetuskirjega kirikukell, paikneb kiigel.
Aastal 1864 tehti kabeli juures kapitaalremont. Aastal 1865 (?) kinkis kabelile teise kella krahvi proua Anna Mellin. Köster A. Rässa mälestustest (EELK Konsistooriumi arhiivis)