Mälestise nimi Kirjutuslaud, 1930. a.-d (puit, vineer)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel.

Materjal: puit, vineer, spoon (tamm).
Tehnika: peitsitud, tisleritöö, treitud, lakitud.
Dateering: 1930. aastad
Mõõtmed: kõrgus ca 79 cm, laius 159, 6 cm, sügavus 80 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Keskmise sahtli kurikakujuline nupp äramurdunud. Kriimustusi ja kulumist, servades peitsi- ja lakikiht kulunud tugevasti.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tammespooniga, peitsitud, lakitud lihtne, kirjutuslaud sahtliga keskel ja sahtlikappidega kummaski otsas. Sahtlikapi ukse keskel rombikujuline madalreljeefne lõiketehnikas kaunistus (kõrgus ca 7, 5 cm). Kapisahtlitel (kummalgi pool neli) süvistatuna metallist kauni kujundusega käepidemesildid (4 x 4, 6 cm), kaheksaharulise tähega keskel; käepide meenutab hoburauda. Laud toetub madalatele treitud nuppjalgadele.