Mälestise nimi Seisulühter nelja tulega , 20.saj. I pool (raud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Põrandavalgusti.

Materjal: raud, värv (must).
Tehnika: sepistatud.
Dateering: 20. saj. II pool
Mõõtmed: kõrgus 170 cm, laius 75 cm, jalami Ø 40 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Põhiplaanilt ristikujuline mustaks värvitud sepistatud põrandalühter (leinalühter; paarik reg. nr. 3748). Nelikantrauast sirge tüvis toetub lamedast latist võrule kinnituvale kaarlatile. Läbides ca 21 cm diameetriga ringi, ristub tüvis 6 kuni 8 cm laiuse põikilatiga, milles olevatesse avadesse on torgatud kaks rauast, 18 cm pikkust küünlapesa kummalegi poole tüvist. Jalami külge kinnitub lihtne sepisrist. Põrandalühter annetati perekond Jalaka poolt pereisa Paul Jalaka, Kuusalu koguduse juhatuse esimehe, mälestuseks (surn. 1973).