Mälestise nimi Küünlajalg, 19.saj. (valge metall, hõbetatud)

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Valgusti, Lauavalgusti.

Tehnika: hõbetatud.
Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: kõrgus ca 12 cm, jalami Ø 5,4 cm.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Pungis ja rõngasprofiilid õhemad kui paarikul.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Koduse armulaua komplekti (karikas reg. nr. 3754, oblaatide toos reg. nr. 3753, leivik reg. nr. 3755 ja krutsifiks reg. nr. 3756) kuuluv tüüpiline messingist hõbetatud küünlajalg (paarik reg. nr. 3751) 19. saj. lõpust -19/20. sajandi vahetusest. Silindrikujulise varre ja ümarprofiilse pungisega, ümmargusel profileeritud jalamil, varre alguses ja lõpus rõngasprofiil. Pungis ja rõngasprofiilid õhemad kui paarikul.
Detsembris 2000 puhastatud ja hõbetatud restauraator Jaan Märsi poolt.