Mälestise nimi Tornikell Vôru Katariina kirikust, 1902 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega Vene kirikukell 20. sajandi algusest
Täpsustus: Tornikell. Vene töö, 1902 (pronks). Reg. nr. 3805

Ajalugu

Balti vennaskonna Võru osakonna poolt kahest vanemast kirikukellast 1902 ümber valatud; Maardu kirikusse toodud Võru Püha Katariina õigeusukirikust (pärit Plaani kirikust).
2005 tornist alla toodud
Muinsuskaitsearvel alates 1994 (nr. 581-a)

Materjal: pronks.
Autor, valmistamise koht: Vene töö
Mõõtmed: löögiringi Ø ca 129 cm, kõrgus 135 cm (korpuse kõrgus ca 109 cm)
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): löögiringi kohal: ПEPEЛИТЪ УCEPДІЕМЪ BEPPOBCKAГО OTДЪЛЕНІЯ ПРИБАЛТІИСКАГО БРАТСТВА ИЗЪ ДВУХЪ ЦЕРКОВНЫХЪ KOЛОКОЛОВЪ BЪ 1902; värviga kirjutatult: Изъ г Beppo, Лифл. губ.; löögiringi servas: 85 ПУД 36 ФУН. Korpuse ülaosas kirikuslaavi keeles: BOCГЛАГОЛИTE ГОСПОДЕВИ БЛАГОСЛОВИТЕ ИМЯ ЕГω БЛАГОВЕСТИТЕ ДЕНЬ OTЪ ДНЯ CПАСЕНІЕ ЕГω
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, mõra, löögiringi serv murenenud, mõlemalt küljelt ca 50-60 cm pikkuselt maha lõigatud, ornament osaliselt sinise, osaliselt alumiiniumvärviga üle värvitud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Suur rohke dekooriga kirikukell.
2005 tornist alla toodud,
korpuse ülaosas neli figuraalset reljeefmedaljoni.