Mälestise nimi Küünlajalg, 19/20.saj. (messing)

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui tüüpiline kodumaine ajastuomase kujundusega kiriklik tarbeese 19. sajandi lõpust või 20. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Harju rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 285

Tehnika: hõbetatud, trugitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi viimane kolmandik – 20. sajandi algus
Mõõtmed: kõrgus ca 12 cm, jalami Ø 5, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, hõbetis kulunud, pind kriimustatud, küünlarasvaga määrdunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Väga levinud tüüpi küünlajalg koduse armulaua pühitsemiseks –
vars kujundatud mõigasprofiilidega ümarsambana (sarnane kui reg. nr. 3819),
komplektis karikaga (reg. nr. 3814 või 3817), leivikuga (reg. nr. 3815 või 3818), oblaatide toosiga (reg. nr. 3816 või sarnane teine, millist pole alles) ning krutsifiksiga (reg. 3821 või sarnane teine, millist pole alles); küünlajalast reg. 3819 detailides erinev (näit. vars peenem, keskmine ümarprofiil paikneb madalamal, varre kael erinev), algselt arvatavasti kuulunud eri komplektidesse
Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi kauba hulka - 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für
Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) komplekt nr. 116