Mälestise nimi Laualühter nelja tulega, 19.saj. (pronks, kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Valgusti, Lauavalgusti.

Materjal: pronks.
Tehnika: kullatud, valatud.
Dateering: 19. sajand, keskpaik või II pool
Mõõtmed: kõrgus ca 39 cm, laius 21 cm, jalami Ø 12 cm, ulatus jalast jalani max 13 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, küünlavahaga määrdunud, kullatis osaliselt kulunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Eklektilise kujundusega laualühter (paarik reg. nr. 3868) on rikkalikult kaunistatud pinnaga (varrel dekooriks kolm tõrvikut), ümmargune jalam toetub kolmele akantuslehe ja voluudiga kaunistatud jalale. Neljast küünlapesast keskmine püstaku siledapinnalise varre tipus, kolm külgmist haara arabeskse siluetiga. haaraosa ja küünlapesad lahtikruvitavad; algselt kristallripatsitega (külghaarade rasvataldrikuis neli ripatsiava)