Mälestise nimi Ristimisastjas, annet.1882 (malm)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Ristimistarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine ajastuomase kunstilise kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist.

Muinsuskaitse all alates 1981 – Harju rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 44

Materjal: alumiiniumvärv, tsingisulam.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi viimane veerand (annetatud 1882)
Mõõtmed: kõrgus ca 88 cm, Ø max ca 59 cm, jalami Ø ca 43 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): vaagna serval valatult saksakeelne pühakirjatekst, gooti tähtedega: † Lasset die Kindlein zu mir kommen denn solcher ist das Reich Gottes Jalami äärel annetuskirje: AUGUSTE MEYER 1882.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, värvkate täiesti kulunud, jalami servas pragu
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pseudogooti stiilis ristimisastjas 8-tahulise põhiplaaniga,
Selliseid ristimisastjaid leidub mitmes Eesti kirikus. Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi kaupade hulka – kataloogis Illustrierter Catalog für Kirchengeräthe von Eduard Dross in Dorpat (1875?) nr. 23,
1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross
Jurjew, Livland) nr. 121