Mälestise nimi Veinikann, annet. 1883 (messing, hôbetatud, seest kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine tüüpiline ajastuomase kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1981 – Harju rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 56

Tehnika: graveeritud, hõbetatud, trugitud, valatud, kullatud seest.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: umbes 1883
Mõõtmed: kõrgus (koos ristiga) 48, 2 cm, kõrgus (kaaneta) 39 cm, jalami Ø 16, 2 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): jalamil graveeritud ovaalne kogudusetempel: DER KIRCHE ZU KREUZ SIEGEL ja daatum 1883. Jalami põhjas tušikirjas muinsuskaitsemärgistus MKI 8 K 138
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti oksüdeerunud, hõbetis kulunud, sees kullatis kulunud täiesti (kaane all kullatis alles)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 19. sajandi lõpukolmandikule tüüpiline silindrilise kehamiga, peenekaelalisel ümmargusel profileeritud jalamil seisev kergelt kumera kaanega veinikann (paarik reg. nr. 3882), ülaserva lähedal kaunistab kannu reljeefne taimemotiividega ornamendiriba, pseudogooti kujundusega sang sirge . Sakraalesemena ei kasutata. Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi toodangu hulka - 1875.a. kataloogis (Illustrierter Catalog für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 11