Mälestise nimi Küünlajalg, 19.saj. II pool (valutsink)

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine ajastuomase kujundusega historitsistlik kirikuvalgusti 19. sajandist

Muinsuskaitsearvel alates 1994 (nr. 419a)

Materjal: pronksvärv, alumiiniumvärv, tsingisulam.
Tehnika: monteeritud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: 19. sajandi lõpp – 20. sajandi algus
Mõõtmed: kõrgus ca 28 cm, jalami Ø max ca 10, 8 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): värv kulunud, oksüdeerunud, jalami serv oksüdeerunud tugevasti
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Väike pseudogooti kujundusega, kuuetahulise põhiplaaniga küünlajalg (paarik reg. nr. 3913). tüvisevarras lõppeb all keermete ja mutriga
Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi toodangu hulka - 1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland) nr. 50