Mälestise nimi Rahapakk, 17.-18.saj.(puit, raud)

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Sakraalese, Annetustarve, Kogumiskassa.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kujundusega arhailine kiriklik tarbeese. Kultuuriloolise tähtsusega.

Muinsuskaitsearvel alates 1994 (nr. 425a)

Materjal: puit, raud, õlivärv.
Tehnika: sepistatud.
Dateering: tõenäoliselt 17. sajandi II pool - 18. sajand
Mõõtmed: kogukõrgus ca 75 cm, korpuse kõrgus ca 72 cm, pealt laius ca 29 cm, koos hingedega pealt ca 31 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): puitosa pehkinud, sepisosad roostetanud, mustunud, lubjaga määrdunud, värvkate täkkeid täis üleni, rahapilu logiseb
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kandiline puidust, sepisvitstega tugevdatud rahapakk, kolme sulusega. raudplekist, sepisaasaga sisekarp (sügavus ca 47 cm, pealt ca 15 x 17 cm)
Käärkambri edelanurgas
Kiriklikkude mälestusmärkide registreerimistöö Ristil 1934.a. suvel. Registreeris stud. theol. Raimond Peiker. TÜ raamatukogu fond 55, nim 3, sü 86, lk. 56-57: Vana rahapakk, mille olemasolu mainitakse juba vanimas olemasolevas visit. protokollis 1769.a. Rahapakk on puust, rautatud plekiga, 2 lukuga: pikkus 26 laius 25 cm. Rahapakk on seina külge kinnitatud raudadega ja kinni krohvitud. Rahapakk asub käärkambris