Mälestise nimi Seinalühter kolme tulega, 19/20.saj. (messing, pronks)

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Materjal: messing, pronks.
Tehnika: trugitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Ed.Drossi ettevõte, Tartu
Dateering: 19. sajandi lõpp – 20. sajandi algus
Mõõtmed: Mõõtmed: tagaplaadi kõrgus (koos ristiga) ca 32 cm, tagaplaadi Ø ca 18 cm. Haara pikkus (rasvataldrikuta) ca 20, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Oksüdeerumine seinaplaadi allosas. Parempoolse haara küünlapiibul kaks pragu (3 ja 2 cm).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Messingist valatud (haarad, rist) ja trugitud 3- haaraline seinalühter (põhjaseinal läänepoolseim). Ümmarguse põhiplaaniga kinnitusplaadi ülaservaga liitub lihtsa vormiga rist, mille ühendus plaadiga moodustab lameda ristijalami, mis kinnitusplaadi allservas jätkub. Küünlapiibud vormilt kellkrateeri kujulised. Tegemist on 19. sajandi lõpupoolel – 20. sajandi alguskümnendil Eesti kirikuis ühe kõige enam levinud seinalühtritüübiga.