Mälestise nimi Vitraažaken, H.Reinu kavand, 1988 (värviline klaas, antiikklaas, tinaraam)

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunstimälestisena arvele võetud 1994. a.

Materjal: tina, klaas.
Autor, valmistamise koht: Harju - Jaani koguduse õpetaja praost mag. Harri Reinu kavand
Mõõtmed: -
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Püstakult kolmeruuduline kristlike sümbolitega vitraazhaken kooriruumi lõunaseinas (läänepoolne). Teostatud Harju - Jaani koguduse õpetaja praost mag. Harri Reinu kavandi järgi, tegija on soovinud jääda anonüümseks. Ülemisel ruudul laev ristiga kui Kiriku sümbol, keskmisel lootuse tähisena ankur, alumisel – kroon. Sümboolne tähendus: Püha Vaim ei jäta uskujat inimest üksinda maailma, vaid asetab ta kogudusse, kes on Kristuse ihu ja mille keskel Kristus on. Ja koguduselaevuke sõidab maailmamerel taevaranna poole lootusrikkalt, sest surmani ustavaks jääjat ootab närtsimatu elukroon Kristuselt.