Mälestise nimi Vitraažaken, H.Reinu kavand, 1988 (värviline klaas, antiikklaas, tinaraam)

Menetleja: Muinsuskaitseameti kunstimälestiste peainspektor, Ülle Jukk

Kunstimälestisena arvele võetud 1994. a.

Materjal: tina, klaas.
Autor, valmistamise koht: Harju-Jaani koguduse õpetaja praost mag. Harri Reinu kavand
Mõõtmed: -
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Püstakult kolmeruuduline kristlike sümbolitega vitraazhaken lõunapoolse lääne-eeskoja (raamikamber) lõunakülje idapoolsel aknal. Teostatud Harju-Jaani koguduse õpetaja praost mag. Harri Reinu kavandi järgi, teostaja on soovinud jääda anonüümseks. Ülemisel ruudul on kujutatud rist ringis, keskmisel - kroon ja alumisel -Kristuse monogramm. Sümboolne tähendus: Kristus on maailma keskel, Tema tõotab anda elukrooni sellele, kes jääb Jumalale ustavaks surmani; ainult Kristuse läbi, kui meie elu on Kristuses varjul, on ustavaks jäämine võimalik.