Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Menetleja: Läänemaa nõunik, Kalli Pets

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Kirjeldus

Risttahuka-kujuline dolomiidist mälestussammas toetub alusele. Samba mõõtmed (k, l, p) on 90x54x20 cm. Aluse mõõtmed on 72x24x27,5 cm. Tahvli mõõtmed on 32x30x4 cm. Samba ülaosas on sisseraiutud kontuuridega viisnurga kujutis. Tähed sisseraiutud, seest mustaks värvitud. Tekst sambal: „Suures Isamaasõjas langenud 4 tundmatut nõukogude sõjaväelast". Mälestustahvlil on tekst: „Igavene au kangelastele kes langesid meie kodumaa vabaduse ja sõltumatuse eest 1941-1945. a." Hauaplatsi suurus on 3x4 m.

Ühishaud paikneb Räägu mõisa peahoone esises pargis hooneni kulgeva teeraja vasakus servas.

Ajalugu

Dolomiidist mälestussammas on püstitatud 1947. aastal. Mälestussamba jalamil olev ruudukujuline dolomiittahvel tekstiga on asetatud 1967. aastal.