Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Sõjategevuse käigus hukkunute matmispaik.

Kirjeldus

Ühishaua suurus on 8,2x3,5 m. Haud on ristküliku-kujuline, vasakus servas äralõigatud nurk mõõtmetega 2,7x1,5 m. Haua betoonäärise laius on 20 cm ja kõrgus 25 cm. Haual on dolomiidist mälestussammas, millel üleval keskel viisnurga kujutis sisseraiutud kontuuridega. Mälestussammas toetub soklile. Samba ülaserv on kaarekujuline. Samba mõõtmed on (k, l, p) 67x70x14 cm ja sokli mõõtmed on 38x80,5x25 cm. Mälestussamba esiküljel on tekst: „Siin on maetud Nõukogude armee võitlejad, langenud Suures Isamaasõjas 1941.-1945. a. Rms. Kumarov A. A. Farajasuk K. E. Taljarov D. Feedik I. A. Laid A. M. Eha B. K. Rms. Eteriko P. A. Ditenko F. P. N. ltn. Koptov I. N Rms. Kodarik A. Kullamaa L. J. Tfemko G. F. Rms. Grigonoi A. V.” Tekst on sisseraiutud ning mustaks värvitud.

Asub Piirsalu lõunapoolsel (vanal) kalmistul.

Mälestussammas on püstitatud 1947. aastal.