Mälestise nimi Tornimäe uus kalmistu

Menetleja: Kinnismälestiste inspektor, Keidi Saks

Ajastule iseloomuliku maakalmistu näide.

Kirjeldus

Kalmistu üldpindala on 1,38 ha. Kalmistu välispiirdeks on tema idaküljel madal maakivikuhjatis, mida vajadusel on dubleeritud betoonpostidel lattaiaga. Lõunast piirab kalmistut kivikuhjatis kõrgusega u 1 m. Lääne- ja põhjaküljel on osaliselt säilinud kivipiiret samuti täiendatud betoonpostidel lattaiaga. Kalmistul on üks värav kirdetipus. Värava moodustavad betoonpostid 0,6x0,6x2 m, avadega 1 ja 2,2 m, mis on sepisvõredega suletavad. Kalmistul on mälestusmärk II maailmasõjas hukkunutele - pronksist elusuuruses naisekuju betoonpostidest karkassil. Kalmistul on puidust tööriistakuur, puidust WC ja kaev. Vanemaid kui II maailmasõja lõpp on kalmistul 25 metallhauatähist (sh 18 sepist) ja 6 kivist hauatähist.

Kalmistu asub Tornimäe asula idaserval.

Kalmistu on pärit suures osas 20. sajandist ning on kasutusel ka kaasajal.