Mälestise nimi Laossina kalmistu

Menetleja: Muinsuskaitseameti Põlvamaa vaneminspektor, Viktor Lõhmus

Laossina kalmistu on ajalooline mälestis kunagisest piirkonna kalmistukultuurist.

Kirjeldus

Laossina kalmistu on osaliselt piiratud maakividest müüritisega, osaliselt 2014. aastal rajatud puidust lippaiaga, millel savitellistest väravapostide vahel puidust väravad. Kalmistu lõunaserval asub puidust kabel ehk tsässon ning matmisalal kasvab mitmeid lehtpuid.

Mälestis asub Võrumaal, Laossina külas.

Ajalugu

Kalmistu rajamislugu pole teada, kuid sellest on andmeid juba 15. sajandist. Kunagine külakalmistu on säilinud tänaseni ja on kasutuses ning hooldatud.

Allikad

Roht, A. Laossina kalmistu piirdeaia taastamise põhiprojekt. OÜ Marksi Maja. Põlva, 2014. Muinsuskaitseameti arhiivi toimik nr P-17265.