Mälestise nimi Karl August Hermanni (1851-1909) haud

Eesti keeleteadlase, ajakirjaniku ja muusikategelase Karl August Hermanni (1851-1909) matmispaik.

Kirjeldus

Mälestussammas kujutab astmelisele alusele paigutatud püstise ristküliku kujulist kiviplaati, mille keskosas asub kultuuritegelase nimi. Algselt paiknes nime peal K. A. Hermanni portreereljeef ja nime all lüüra kujutis. Täna need puuduvad.

Ajalugu

Hauatähis püstitati 1923. aastal (skulptor V. Mellik). Hauatähise metallist osad: K. A. Hermanni portreereljeef nime peal ja lüüra kujutis nime all on eemaldatud. Eemaldamine toimus pärast 1984. aastat ja enne 2001. aastat.

Kaitsevööndi ulatus

Lisa 1 mälestise asukoha skeem. Kuna mälestis asub kalmistul, siis mälestisele eraldi kaitsevööndit ei määrata (alus Muinsuskaitseseadus § 25 lg 6).

Dr. K. A. Hermanni hauasamba pühitsemine 23.septembril Tartus. - Päevaleht 24.09.1923, lk 1
Dr. K. A. Hermanni hauasamba pühitsemine 23.septembril Tartus. - Koit (Päevalehe lühendatud väljaanne) 25.09.1923, lk 3
K. E. K. Hermann. - Vaba Eesti 28.09.1923, lk 6
Tähtsamad isikud, kes on maetud Tartu surnuaedadele. Unustamatud ja unustatud hauakünkad. - Postimees 23.07.1928, lk 5