Mälestise nimi Kroonlühter kuue tulega, 19.saj. (raudkarkass, kips, pronks,klaas, kristallripatsid)

Kunst, Materjal, Metall, Klaas, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega unikaalne kroonlühter historitsismiajast 19. sajandist.

Täpsustus: Kroonlühter kuue tulega. 19. saj. (puit,raudtraat, kips?, kristall). Reg. nr. 4444

Muinsuskaitsearvele inventariseeritud 1980, 1994. aastast nr. 632-a

Materjal: puit, pronksvärv, kristallklaas, raud.
Tehnika: monteeritud, nikerdatud.
Dateering: 19. sajand (osaliselt 18. sajandi lõpp – 19. sajandi algus?)
Mõõtmed: kõrgus (tipmiste ehisdetailideta) 88 cm, Ø ca 68 cm, tipmise ehisdetaili Ø ca 1 cm, pikkus 18, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti määrdunud, pronksvärviga üleni värvitud, väljanägemist rikub värviline elektrijuhtmestik
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Puidust nikerdatud tüvisega ja kristallkaunistustega
kroonlühter, üherealine, kuue raudkarkassil haaraga; tipus kolm klaasist haaralaadset keermelise pinnaga ehisdetaili. Haaradele kinnitub puidust helmekett, mille küljes kristallist tilgutid (sh kuus pikkusega ca 7, 5 cm) ja helmevõrud (27 tervet). Seadistatud elektrivalgustusele (juhtmed mässitud ümber tüvise, kinnitatud isoleerpaelaga).
Arhiiviandmeil (Johann Naha, 1933) oli lühtri allotsas plekksilt annetuskirjega: Shiffs und ...Retter; Jacob Martenson 1800
Kirikus keskel koorirõdu ees.