Mälestise nimi Seinalühter kahe tulega, 19.saj. lôpp (pronks, must värv)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui stiilne juugendlik valgusti 19. sajandi lõpust või 20. sajandi algusest.

Täpsustus: Orelilühter kahe tulega. 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus (messing, kullatud). Reg. nr. 4451

Muinsuskaitsearvele inventariseeritud 1980, 1994. aastast nr. 639-a

Tehnika: kullatud, monteeritud, valatud.
Autor, valmistamise koht: vabrikutöö
Dateering: 19. sajandi lõpp või 20. sajandi algus (enne 1909)
Mõõtmed: max laius ca 38 cm, seinaplaat ca 11, 5 x 7 cm, haara pikkus ca 16, 5 cm, haara max kõrgus 6, 5 cm, küünlapesa kõrgus (kruvita) 4, 6 – 4, 7 cm, Ø max 3, 5 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tugevasti oksüdeerunud, määrdunud, üleni musta värvi all
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kahest väikesest braast koosnev orelilühter, küünlapesad stiliseeritud õiepunga kujulised, külgekruvitavad. Samasugune kui seinalühter reg. nr. 4450
Mängupuldi kohal