4459 Taagepera kalmistu • Mälestised

Taagepera kalmistu
2012 Taagepera kalmistu
Mälestise nimi Taagepera kalmistu
Mälestise registri number 4459 Mälestise vana number -
Registreeritud Kinnismälestis Liigitus ajaloomälestis
Registreeritud 02.06.1997
Määrused ja käskkirjad "Kultuurimälestiseks tunnistamine" Kultuuriministri 19.03.1997 a. määrus nr.6, (RTL 1997, 65, 358) Kuupäev: 19.03.1997
"Kultuurimälestistele kaitsevööndite määramine" Kultuuriministri 13. juuli 2006. a käskkiri nr 218 (RTL, 26.07.2006, 59, 1086) Kuupäev: 13.07.2006
Koosseis
Katastrikood
Aadress
Fotokogu
Inspekteerimised

Inspektor: Muinsuskaitseameti Valgamaa vaneminspektor, Mari-Liis Paris

Kirjeldused

Liik: Mälestise kirjeldus

Vana osa ümber maakivilaotis. Kalmistu lääneküljel põhjaosas juurdeloige-piirdeta. Kalmistu pohja ja lounaotsas väravad: kaks lubjatud voredeta kiviposti. Leidub sepis- ja valutähiseid, moned graniitsambad, üksikud sepisaiad. Kirdenurgas Erdelite matmispaik:. püramiidja katusega rajatis, nurkades kiviseinad, külgedel sepisaed kivitaldmikul. Sees kolm hauaplaati, viis valuristi. Kalmistu idaküljel keskosashuvitav hauaplatsi kujundus: ümbritsetud maakiviaiaga, idaküljel maakividest ja tellistest poolkaareline rajatis, tagaseinas orv tellistest laotud kaarega. Kalmistu vosast puhastatud.