Mälestise nimi II maailmasõjas hukkunute ühishaud

II maailmasõjas hukkunute ühishaud

Kirjeldus

Ühishaud koosneb kahest hauaplatsist suurusega 2x3m. Kalmu tähistab dolomiidist mälestussammas: esimene aste 233x233x19 cm, teine aste 166x166x17 cm ja kolmas aste 109x109x19 cm. Obeliski aluse mõõtmed on 95x95x102 cm ning obeliski mõõtmed 72/54x72/54x219 cm. Obeliski alusele toetub marmortahvel (92x66 cm) hukkunute nimedega. Obeliskile on sisse raiutud tekst: ”Igavene au kangelastele, kes on / langenud lahinguis meie kodumaa / vabaduse ja sõltumatuse eest / вечная слава героям павшим в боях за свободу / и независимость нашей родины / 1941-1945.„

Ühishaud asub Soontagal, Tartu – Valga maantee ääres järve kaldal,

Ajalugu

1953.a. püstitati ühishauale dolomiidist mälestussammas. Teada on 146 maetud võitleja nimed, tähistatud on neist 25.
(info MKA ajaloomälestise pass)