Mälestise nimi Valga Toogipalu kalmistu

Mälestise tunnus

20. sajandi 30. aastate teise poole piirkonnale iseloomulik kalmistu näide. Kalmistu rajati ca 6 ha suurusele maa-alale Valga – Võru maantee äärde, otse vastu Läti riigipiiri.

Kirjeldus

Kalmistu ümbritsetud kraavi ja muldvalliga. Keskne kasealle viib kabelini ja jätkub kabeli taga, kabeli esist läbib põiki kulgev allee. Keskalleest vasakule jääv osa vanem, vanuselt järgmine alleest paremale jääv osa, kabelitagune ala uuem. Kalmistu rajatud heinamaale. Kasvavad üksikud suured puud. Tähistest: üks graniitsammas valatud alusel 1932.a.-st. Rohkem tähelepanuväärseid tähiseid ei leidunud. Korras, hooldatud kalmistu.

Ajalugu

Rajatud 1932. a. Võru mnt-st pohja pool. Lõunapoole jääb Läti territooriumil asuv vana Toogipalu kalmistu.