Mälestise nimi Jakob Hurda monument, V.Jaanisoo, 1989 (pronks, graniit)

Kunst, Materjal, Metall, Kivi, Objekt, Skulptuur, Monumentaalskulptuur.

Kunstiliselt kandev näide skulptor Villu Jaanisoo loomingust.

Monument on kivvi raiutud austusavaldus kunagisele Otepää koguduse pastorile, rahvaluule- ja keeleteadlasele ning ühiskonnategelasele Jakob Hurdale. Monument peegeldab 1980. aastate lõpu ja 1990. aastate I poole olusid, mil mahavaikitud suurkujudele taas austust hakati avaldama ja neile monumente püstitati. Moodustab osa Otepää kirikuümbruse ajaloolisest kujundusest.

Materjal: pronks, graniit.
Tehnika: raidtehnika, valatud.
Autor, valmistamise koht: Villu Jaanisoo
Mõõtmed: -
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Graniitalusel pronksist valatud tekst: /JHurt 1839 1907/
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Postamendi paremal küljel ülal paremal viltune pragu.
Koostas: Egle Tamm, kunstiajaloolane