Mälestise nimi Ristimisastjas, 19.saj. (malm, pronksvärv)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Ristimistarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine ajastuomase kunstilise kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1980.a. – Valga rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 11

Materjal: pronksvärv, alumiiniumvärv, tsingisulam.
Autor, valmistamise koht: Eduard Drossi ettevõte Tartus
Dateering: tõenäoliselt 19. sajandi viimane kolmandik
Mõõtmed: Ø max ca 58, 5 cm, tahu pikkus ca 22 cm, veenõu Ø ca 34 cm, kõrgus ca 91 cm, jalami Ø max 37 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): serval valatult saksakeelne pühakirjatekst, gooti tähtedega: † Lasset die Kindlein zu mir kommen denn solcher ist das Reich Gottes
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): oksüdeerunud, määrdunud, pealt värvkate kulunud, üks pealisserva tahkudest pragunenu
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 8-tahulise põhiplaaniga pseudogootilik ristimisastjas.
Sarnaseid ristimisastjaid leidub mitmes Eesti kirikus. Kuulub Tartu ettevõtja Eduard Drossi kaupade hulka -
1915.a. kataloogis (Katalog und Preiskurant der Anstalt für Kirchengeräte und Ornamentik Eduard Dross Jurjew, Livland)