Mälestise nimi Maal "Kristus jüngritega", C.F.Andreesen, 1862 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Õlimaal "Kristus jüngritega" on ajastuomane näide vähetuntud kunstniku C. F. Andreeseni loomingust. Mälestis moodustab osa kiriku ajaloolisest sisustusest.

Ajalugu

Arvele võetud 22.03.1983 Valga rajooni RSNTK otsusega nr. 79. Varastatud 1983, kuid hiljem tagasi saadud. Restaureeritud 13.08.1985-23.05.1986, restauraator Reet Viires ENSV RKM.

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: C. F. Andreesen
Mõõtmed: h 77 cm, l 56,5 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): All paremal signatuur: C. F. Andreesen, 1862
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Restaureeritud 13.08.1985-23.05.1986, restauraator Reet Viires, ENSV RKM.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Asub altarist vasemal. Kuulub paari maaliga "Ristikandmine" (reg. nr. 4719).
Koostas: Egle Tamm, kunstiajaloolane