Mälestise nimi Laualühter seitsme tulega, Vene töö, 18/19.saj. (pronks, messing)
Mälestise registri number K5033

Seisund: ekslikult kaitse all

Menetleja: Muinsuskaitseameti nõunik (vallasmälestiste alal), Mare Kask

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastuomase kujundusega kiriklik tarbeese 18. sajandi lõpust 19. sajandi algusest

Kirjeldus

Mälestis reg. nr. 4682 - võõrapärase kujundusega laualühter – seitse küünlahaara on ažuursete vahedetailidega pärjana seostatud, balustervars laial kummuli taldriku kujulisel jalamil tipneb keraja ažuurse ehisdetailiga - muinsuskaitseregistrisse topelt põhjusel, et 1980. aastast kunstimälestisena kohaliku kaitse all olnud laualühter (nr. 23-k) võeti 1996 ekslikult uuesti muinsusesemena arvele (nr. 191a) ja kanti sel alusel käesoleva numbri all veelkord registrisse