Mälestise nimi Maal "Munk lapsega", E.Rudolff`i koopia B.E.Murillo järgi, 19.saj. (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Sakraalmaal.

Muinsuskaitse alla võetud kui heal kunstilisel tasemel maaliteos 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1980.a. – Põlva rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 17

Kirjandus

Kadi Polli. Naine kopistina. 19. sajandi baltisaksa maalijannad. - Meistriteoste lummus. Koopia Eestis 19. sajandil. Tallinn 2005, lk 79-80.

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: E. Rudolff
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: vm 103, 5 x 71 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kunstniku signatuur all vasakus nurgas: Cop. N. Murillo von E. Rudolff.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, tumenenud, kohati väikeseid värvikadusid, sh. all- ja paremal servas (pudeneb?)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maalil on keskosa kuulsa hispaania kunstniku Bartolomeo Esteban Murillo teosest Püha Antoniuse nägemus (umb. 1670 – 1680, asub Berliini Muuseumis) – Padua püha Antonius Jeesuslapsega (originaaliga võrreldes on mungarüüs põlvitaja kujutatud vaid torsona, on vähendatud figuurigrupi maastikutausta, vasakult ja ülalt puuduvad putogrupid, sh. alumised kaks putot püha Antoniuse tunnusesemetega – liilia ja raamatuga). Kullatud raam, mille algne kipsdekooris olulisi kadusid (pronksvärviga üle värvitud)
Idaseinal (altarist vasakul)
Püha Antonius Paduast (XIII) – püha Franciscuse järgija ja sõber. Kujutatakse frantsiskaani mungarüüs, alates renessansist sageli Jeesuslapsega süles; tunnusesemeteks põlvitav eesel või liilia ja evangeeliumiraamat