Mälestise nimi Maal "Mooste suvepäevad", Elmar Kits, 1961/62 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Muinsuskaitse alla võetud kui XX sajandi eesti silmapaistva kunstniku maaliteos

Muinsuskaitsearvele võetud 1994

Materjal: õli, lõuend.
Autor, valmistamise koht: Elmar Kits
Mõõtmed: kõrgus (valgusmõõt) 195 cm, koos raamiga kõrgus 208 cm, laius ca 520 - 530 cm (mõõtmine ligipääsmatuse tõttu raskendatud)
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kunstniku signatuur all paremas nurgas: ElmarKits 61 - 62
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): lõuend lokib, kohati määrdunud (pritsmed), väikesi värvikadusid, vasakul poolel (tribüüni juures) väike rebend
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Impressionistlik-stiliseerivas laadis maalitud värvirõõmus pannoo kujutab pidulikku noorteüritust looduses hulga arhitektuursete väikevormide (trepid, sambad, paviljonid, tribüün) keskel amiteatrilaadse küljega orus. "Mooste" ilmselt ametniku sõnakomistus; õigesti oleks - "Noorte suvepäevad"
Maal on raamis.
Paikneb vestibüülis.