Mälestise nimi Ikoon "Jumalaema Kristuslapsega" ikonostaasil, 19.saj. (õli, puit, messingkate hõbetatud ja kullatud)

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon on näidiseks vene õigeusu ikoonimaalis viimastel sajanditel levinud portreelise maaliviisi poolt mõjutatud maalistiilist. Pidulik kate lisab ikoonil väärtust.

Ajalugu

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1988. a. (Põlva Raj. RSN TK otsus nr. 288, 29. 12. 1988).

Materjal: õli, messing, puit.
Tehnika: hõbetatud, kullatud, õlimaal.
Autor, valmistamise koht: Hieroteus Kalinin, Pihkva
Dateering: 1813 - 1815, kate: 1878 - 1879
Mõõtmed: vm. 115 x 69 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 1832-33. a. Staraja Russa meistri Teodor Šišelovski poolt ehitatud ikonostaasi I reas (2) paiknev ikoon on pärit vanast kirikust ja selle maalis Hieroteus Kalinin. Ikoonile ,hõbetatud, kullatud messingkatte tellis Trofim Lomonossov 1878-79. a.
1870.a. oli ikooni uuendanud Petseri ikoonimaalija Dimitri Jefimov. Ikoonil kujutatakse Jeesuslast käsivarrel hoidva Jumalaema seisvat figuuri. Kate on kaunistatud stiliseeritud taimornamendiga.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane