Mälestise nimi Ikoon "Ülestõusmine", 19.saj. (õli, lõuend)
Mälestise vana number 14 III 7k-8

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Maal on näidiseks vene õigeusu ikoonimaalis viimastel sajanditel levinud katoliikliku kunsti poolt mõjutatud maalistiilist. Samas on maali kunstiline teostus suhteliselt primitiivne, olles tõenäoliselt kellegi kohaliku kunstniku töö.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1988. a.

Materjal: õli, lõuend.
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: vm. 70 x 52 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kristuse ülestõusmisest kirjutavad Uues Testamendis kõik evangeeliumid (Mt 28, 1jj.; Mk 16, 1 jj.); Lk 24, 1 jj.; Jh 20, 1 jj.). Ikooni keskmes on näha, kuidas võidukas, kiirtepärjas kujutatud Kristus on hauast tõusnud. Avatud kirstu kõrval seisab üks ingel, sõduritest paremal - teine. Maali alumises osas istuvad valgusest pimestatud sõdurid.
Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane