Mälestise nimi Ikoon "Apostel Bartolomeus ja prohvet Elisa" ikonostaasil, 19.saj. lõpp (õli, puit)
Mälestise vana number 985-26

Mälestise tunnus

Ikoon on näidiseks vene õigeusu ikoonimaalis viimastel sajanditel levinud katoliikliku kunsti poolt mõjutatud maalistiilist.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1973. a.

Materjal: õli, puit.
Dateering: 19. saj. lõpp
Mõõtmed: vm. 73 x 30 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Ikonostaasi III reas (1).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Bartolomeus oli üks kaheteistkümnest Jeesuse apostlist. Tema isikust on vähe teada. Pärimuse järgi viis tema misjoniteekond Indiasse. Tagasiteel, kui ta oli Armeenias jutlustamas, võtsid paganad ta kinni, nülgisid elusalt ja lõid lõpuks risti. Atribuutidena kannab ta ühes käes nuga ning teises nülitud nahka. Prohvet Eliisa oli prohvet Eelija õpilane, kes jätkas oma õpetaja missiooni pärast prohvet Eelija taevasse võtmist (2 Ku alates ptk. 2). Koostas: Külli Erikson, kunstiajaloolane