5720 Nogopalu kalmistu • Mälestised

Nogopalu kalmistu
Autor I. Raudvassar
Kuupäev  26.02.2009 Kalmistu edelapoolne osa. Foto Kersti Siim, 09.04.2014. Kalmistu kirdepoolne osa. Foto Kersti Siim, 09.04.2014.
Mälestise nimi Nogopalu kalmistu
Mälestise registri number 5720 Mälestise vana number -
Registreeritud Kinnismälestis Liigitus ajaloomälestis
Registreeritud 17.06.1997
Määrused ja käskkirjad "Kultuurimälestiseks tunnistamine" Kultuuriministri 19.03.1997 a. määrus nr.6, (RTL 1997, 65, 358) Kuupäev: 19.03.1997
Aadress
Omanikud/valdajad Omanik(ud) puudub
Leevendused
Inspekteerimised

Inspektor: Võru maakonna vaneminspektor, Kersti Siim

Kirjeldused

Liik: Mälestise ajalugu

Kalmistu täpne rajamise aeg ei ole teada, kuid arvatakse, et surnuaed on rajatud peale Põhjasõda (1700-1721) puhkenud katku ajal.

Sisestatud: 02.12.2008

Liik: Mälestise kirjeldus

Nogopalo vana kalmistu paikneb teedekolmnurgas. Kalmistut läbib ühest maanteeharust teiseni peatee, mille kumaski otsas on punastese tellistest väravad. Kalmstut ümbritsev müür on säilinud osaliselt. Kasaritsa-poolses otsas asub kalmistu uuem osa. (andmed I. Kaarna, Rõuges on kolm omanäolist kalmistut, Võrumaa Teataja, 01.11.2008)

Liik: Mälestise tunnus

18. saj pärinev tänapäevani kasutuses olev kalmistu koos piirdeaia, väravaehitiste, hauatähiste ja-piiretega.