Mälestise nimi Simuna kalmistu

Mälestise tunnus

Ajastu tüüpiline, hästi säilinud 18.-19. s pärinevate hauatähistega järjepidevalt kasutatud ja hooldatud kalmistu.

Kirjeldus

Kalmistu paikneb maanteede vahelisel alal. Lisaks idas asuvale paekivist peaväravale on kalmistul ka kaks väikest väravat. Üks neist paikneb peavärava lähedal ida pool ja teine põhja pool. Kalmistul võib eristada erinevaid arenguetappe. Peaväravast algavast, puudega ääristatud teest lõuna poole jääb uuem osa ja põhjapoole, kalmistu keskossa ilmselt kõige vanem osa. Kalmistu kabel asub kirdes ja on ümbritsetud puudest, mis istutatakse kalmistule peale matust. Kalmistut ümbritsenud maakividest müür on praeguse seisuga jäänud mulla ja murukamara alla.

Kalmistu on rajatud peale Katariina I ukaasi 1773. a.