Mälestise nimi Kroonlühter kahekümne tulega, 19.saj. (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Muinsuskaitse all alates 1981 - Rapla rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 79

Materjal: pronks.
Tehnika: kullatud, valatud.
Dateering: 19. sajand (tõenäoliselt viimane veerand)
Mõõtmed: kogukõrgus umbes 100 cm, alumise rea haara ulatus kinnituskohast ca 31 cm, koos rasvataldrikuga ca 35 cm, alumise rea haara kõrgus ca 28 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): üks alumise rea haaradest kinnituskohast lahtimurdunud (püsib üksnes juhtme küljes), tüvise ülemine kera koost nihkunud; pronksvärviga ülevärvitud osad tuhmunud, pronksvärviga katmata kohtades näha kullatise jälgi, rasvataldrikuid läbib juhtmeava
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Arabeskse, põhiliselt taimemotiivilise ornamentikaga rikkalikult kujundatud kaherealine kroonlühter, ei ole valmistatud spetsiifiliselt kirikuvalgustiks. Tüvise alumisele suurele kerale kinnituvad 6 kaarjat kolmetulelist haara, mis kinnituskoha ligidal tipnevad püstivarrelise lilleõiega. Ülemise rea kuus haara on igaüks ühele tulele, neist kõrgemal 6 püstisest õiekrooniga lõppevat iludetaili. All lõpetab tüvise sale balusternupp rosetiga. Küünlapiibud on vaasikujulised, rasvataldrikud ažuursed 12-harulised rosetid
kõigis rasvataldrikuis 6 ripatsikinnitusava; seadistatud elektrile, juhtmed kinnitatud traadiga
Koostas Sirje Simson, kunstiajaloolane