Mälestise nimi Kroonlühter kaheksa tulega, 1792 (messing)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Erinevatest perioodidest pärit detailidega kroonlühtri vanem osa on näide 18. saj. lõpu valgustist; uuem osa iseloomustab 19. saj. valgustit. Kroonlühter on näide säästvast suhtumisest (vaesusest?) 19. sajandil, mil üldise jõukuse kasvades kiputi vanu asju uute vastu välja vahetama. Mälestis moodustab osa kiriku ajaloolisest sisustusest.

Arvele võetud ENSV Ministrite Nõukogu määrusega nr. 346, 1. augustil 1973.

Materjal: pronks.
Tehnika: graveeritud, pressitud, valatud.
Dateering: 1792; 19. saj.
Mõõtmed: l ca 130 cm, h ca 110 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Keral graveeritud tekst: "DOROTHEA WILCKEN GEB. DUBOEA ZU WREDENHAGEN A= 1792"
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Läänepoolne. Sekundaarsed (19. saj.) on ülemised ehislilled, varras koos keraaluse nupuga; ka haarad on tõenäoliselt hiljem lisatud.
Koostas Egle Tamm, kunstiajaloolane